سفارش تبلیغ
صبا ویژن
با همه دل، خدا را دوست بدارید . [رسول خدا صلی الله علیه و آله]

فرهنگی اجتماعی


فرازهایی ازبیانات حکیمانه رهبر فرزانه انقلاب دردیدار جمعی از اساتید، اعضای هیات علمی و روسای دانشگاههای سراسرکشور

* دهه ى آینده - که شروع شد، یعنى دهه اى که امسال اولین سالش است - به عنوان دهه ى پیشرفت و عدالت اعلام شده، بدون تردید یک پایه ى اصلى آن علم است؛ گسترش علم و تعمیق علم در کشور است. کمااینکه اصل اعلام این عنوان - عنوان دهه ى پیشرفت - به پشتگرمى پیشرفتهائى بوده که در کشور از لحاظ علمى دیده شده. یعنى این امید به وجود آمده که ما میتوانیم در ظرف یک دهه، یک پیشرفت چشمگیر، یک حرکت سریع در زمینه هاى علمى داشته باشیم که بخشى از عقب ماندگى هاى ما را جبران بکند. بنابراین مسئله ى علم مهم است. در باب علم و تحقیق، آن بخش عمده هم مربوط به تحقیق است؛ مربوط به پژوهش است.
*وقایع بعد از انتخابات کشور را در معرض یک آزمون سیاسی تعیین کننده قرار داد و نظام جمهوری اسلامی به دلیل ظرفیت بالای خود توانست بر این مسائل فائق آید. بروز چنین حوادث و مسائلی برای نظام جمهوری اسلامی چندان خلاف انتظار نبوده و نیست و دلایل آنهم، رسالت نظام اسلامی، و وجود آزادیهای مختلف در چارچوب اسلام، در جامعه است. حضرت آیت الله خامنه ای با تأکید بر اینکه اعتقاد نظام اسلامی به آزادی، یک مسئله واقعی و غیرتاکتیکی است، افزودند: آزادی در نظام اسلامی، آزادی واقعی است که در چارچوب اسلام تعریف شده است و جمهوری اسلامی، آزادی غیرواقعی و مورد نظر غرب را مطلقاً قبول ندارد و در این خصوص هیچ رودربایستی هم با غرب نخواهد داشت.
* قطعاً انتظاری که از اساتید دانشگاهها در این جنگ و مبارزه نرم می رود فراتر از انتظاری است که از دانشجویان وجود دارد. در این جنگ نرم، دانشجویان افسران جوان این جبهه اند. نگفتیم سربازان، چون سرباز فقط منتظر است که به او بگویند پیش، برود جلو؛ عقب بیا، بیاید عقب. یعنى سرباز هیچگونه از خودش تصمیم گیرى و اراده ندارد و باید هر چه فرمانده میگوید، عمل کند. نگفتیم هم فرماندهانِ طراح قرارگاه ها و یگانهاى بزرگ، چون آنها طراحى هاى کلان را میکنند. افسر جوان تو صحنه است؛ هم به دستور عمل میکند، هم صحنه را درست مى بینید؛ با جسم خود و جان خود صحنه را مى آزماید. لذا اینها افسران جوانند؛ دانشجو نقشش این است. حقیقتاً افسران جوان، فکر هم دارند، عمل هم دارند، تو صحنه هم حضور دارند، اوضاع را هم مى بینند، در چهارچوب هم کار میکنند. خوب، با این تعریف، استاد دانشگاه چه رتبه اى دارد؟ اگر در زمینه هاى مسائل اجتماعى، مسائل سیاسى، مسائل کشور، آن چیزهائى که به چشم باز، به بصیرت کافى احتیاج دارد، جوان دانشجوى ما، افسر جوان است، شما که استاد او هستید، رتبه ى بالاترِ افسر جوانید؛ اساتید دانشگاهها فرماندهان جبهه جنگ نرم هستند ، باید مسائل کلان را ببینید؛ دشمن را درست شناسائى بکنید؛ هدفهاى دشمن را کشف بکنید؛ احیاناً به قرارگاه هاى دشمن، آنچنانى که خود او نداند، سر بکشید و بر اساس او، طراحى کلان بکنید و در این طراحى کلان، حرکت کنید. در رتبه هاى مختلف، فرماندهانِ بالا این نقشها را ایفا میکنند. استادی که بتواند، این نقش را ایفا کند، استادی شایسته برای حال و آینده نظام جمهوری اسلامی خواهد بود. مهمترین وظیفه اساتید در شرایط کنونی، بالا بردن قدرت تحلیل دانشجویان، و ایجاد فضای امید، نشاط، و کار علمی در دانشگاهها است و باید درست در جهت مخالف برنامه دشمن که به دنبال ایجاد فضای یأس و ناامیدی در دانشگاهها است، حرکت، و محیط درس و دانشگاهها را فضای امید به آینده کرد.



ایرانی ::: جمعه 88/11/23::: ساعت 11:35 صبح


>> بازدیدهای وبلاگ <<
بازدید امروز: 13
بازدید دیروز: 1
کل بازدید :49812
 
 > >>اوقات شرعی <<
 
>> درباره خودم<<
 
>>آرشیو شده ها<<
 
>>اشتراک در خبرنامه<<
 
 
>>طراح قالب<<